ATP Umag 2022 voorbeschouwing

Home Nieuws ATP Umag 2022 voorbeschouwing

Samen met het toernooi in Oostenrijk is ATP Umag 2022 het laatste Europese graveltoernooi voor dit jaar op ATP toernooi. Een toernooi in Kroatië aan de badplaats / toeristenoord Umag waar vakantiegangers worden getrakteerd op een ATP toernooi. Alcaraz, de verliezend finalist in Hamburg vorige week, is hier om zijn titel te verdedigen. Lees tijdens deze voorbeschouwing onze tips als het gaat om gokken op ATP Umag 2022.

Deelnemersveld ATP Umag 2022

ATP Umag 2022 heeft als officiële naam het Plava Laguna Croatia Open Umag en staat als ATP 250 toernooi op de kalender. Er zijn 28 spelers actief waardoor de eerste vier geplaatste spelers een bye hebben in de eerste ronde.

Voor titelverdediger en eerste reekshoofd Alcaraz komt dit goed uit, aangezien hij na zijn finaleplaats in Hamburg zich nog moet verplaatsen naar Kroatië. De overige spelers met een bye in de eerste ronde zijn Sinner (2), Rune (3) en Baez (4). 

De overige geplaatste spelers zijn Molcan (5), Altmaier (6), Fognini (7) en Musetti (8). Waar we in Kitzbühel de twee finalisten van Gstaad terugzien, is dat hier het geval met de finalisten van Hamburg. Daar wist Musetti in een geweldige finale uiteindelijk zijn zesde matchpoint te benutten.

Baez was de finalist van Bastad en komt na een week rust weer in actie in Umag. Molcan gaf Alcaraz één set ontzettend goed tegenstand in de halve finale in Hamburg. Voor Sinner is het zijn eerste toernooi na de uitschakeling op Wimbledon tegen Djokovic.

Beste bookmakers om te online gokken op tennis

Prijzengeld & speelschema

De prijzenpot van ATP Umag 2022 ruim €530.000 en de winnaar krijgt ruim €80.000 mee naar huis. Daarmee is er geen verschil tussen het prijzengeld van Kitzbühel en Umag.

Alcaraz is als eerste geplaatst en zal toch wel even een domper te verwerken hebben na zijn verloren finale in Hamburg. Het was de eerste keer dat hij een ATP finale verloor, terwijl het voor Musetti zijn eerste ATP zege was.

Het kan goed zijn dat één van de twee (of beide) zich nog af gaat melden voor dit toernooi in Umag. Maar we gaan nu nog even uit van het huidige speelschema en daar is Alcaraz toch wel de grote favoriet aan de bovenkant van het schema.

De onderkant van het schema is zwaar. Met top tien speler Sinner, finalist Baez in Bastad en winnaar van Hamburg Musetti is het een vrij open gedeelte. Bij Musetti zal de mentale ontlading wel het grootst zijn en daardoor verwachten we niet dat hij meteen opnieuw een titel pakt.

Baez lijkt daardoor in de halve finale terecht te komen tegen Sinner. Al moet de Italiaan eerst af zien te rekenen met de getalenteerde Molcan.

ATP Umag 2022

Favorieten ATP Umag 2022

Vorige week was Alcaraz de grote favoriet om het toernooi in Hamburg te winnen met een odd van 1.70. Toen gaven we al aan dat er geen value in deze odd zat. Dat hij de finale uiteindelijk verloor doet daar niks aan af maar het is een soort ongeschreven wet tijdens het gokken op tennis.

Opnieuw zien we dat Alcaraz met afstand de favoriet is om dit toernooi te winnen met een odd van 2.00. Maar we zeggen dus weer dat er eigenlijk helemaal geen value zit in deze (te) lage odd. Als we gaan kijken naar de rest van het deelnemersveld dan is Sinner aan de onderkant van het schema toch wel aan zijn stand verplicht om in de finale te komen.

Als we zien dat bookmaker Bet365 een Outright odd geeft van 5.00 dat de Italiaan het toernooi zal winnen dan vinden we deze odd zeker de moeite waard om op te wedden.

Gokken op eerste ronde partijen

Op dit moment moeten de kwalificatiewedstrijden nog worden afgewerkt dus hebben we geen compleet beeld van alle eerste ronde partijen. De top vier van de plaatsingslijst heeft een bye, waardoor er nog eens vier eerste ronde partijen wegvallen. Maar er is een eerste ronde partij die in onze ogen de moeite is om op te gokken tijdens ATP Umag 2022.

Alex Molcan vs Duje Ajdukovic

De nummer vijf van de plaatsingslijst mag het opnemen tegen een speler met een wildcard. Molcan speelde nog de halve finale in Hamburg en maakt het Alcaraz heel moeilijk in de eerste set. 

Ajdukovic speelt nu nog uitsluitend op de Challenger tour en komt niet verder dan kwalificatietoernooien voor grand slams. Dat hij een wildcard krijgt voor dit toernooi is voor hem mooi meegenomen. Hij kan zodoende ervaring opdoen op het hoogste niveau.

Molcan heeft ontzettend veel talent, is handig met een bal en heeft in Vajda natuurlijk een goede coach. Vajda was jarenlang de succestrainer van Djokovic. Het kwaliteitsverschil tussen deze twee spelers zou normaal gesproken ontzettend groot moeten zijn. Molcan is de nummer 45 van de wereld, Ajdukovic de nummer 252.

De odd voor Molcan om de wedstrijd te winnen is met 1.20 niet de moeite om in te zetten. Maar we verwachten dat hij de wedstrijd in twee sets zal winnen. Bookmaker BetCity heeft een odd van 1.62 dat Molcan met 2-0 in sets wint en daar gokken we dan ook op.