ATP Newport 2022 voorbeschouwing

Home Nieuws ATP Newport 2022 voorbeschouwing

Na Wimbledon volgt er traditioneel nog een laatste grastoernooi op de ATP Tour en dat is het ATP Newport 2022 toernooi in de Verenigde Staten. Voor alle spelers die goed op gras uit de voeten kunnen dus een extra mogelijkheid om op deze speciale ondergrond te spelen. Wie pakt het laatste grastoernooi van het jaar? We nemen het deelnemersveld en speelschema onder de loep en geven tips om te gokken op ATP Newport 2022.

Deelnemersveld ATP Newport 2022

Op voorhand zou er geen enkele speler uit de top 10 van de wereldranglijst deelnemen aan dit ATP 250 toernooi, maar Felix Auger-Aliassime is met een wild card toegelaten aan het toernooi. Hij had na zijn tegenvallende prestatie op Wimbledon ruim de tijd om af te reizen naar Newport om zich daar op dit toernooi voor te bereiden.

Auger-Aliassime is als eerste geplaatst voor dit toernooi, dat in totaal acht geplaatste spelers heeft. Duckworth is als achtste geplaatst en staat op dit moment nummer 74 op de wereldranglijst. Je zou denken dat het dan een slecht bezet toernooi is, wanneer een geplaatste speler zo hoog op de wereldranglijst staat. Maar daar moet je doorheen kijken omdat het hoofdzakelijk grasspelers betreft.

Geplaatste spelers en outsiders

Isner (2), Bublik (3), Cressy (4) en Murray (6) zijn allemaal goede grasspelers en zijn op dit toernooi allemaal geplaatst. Tim van Rijthoven is ondanks dat er geen punten te verzamelen waren op Wimbledon, op basis van zijn huidige positie op de wereldranglijst (103), rechtstreeks toegelaten tot het toernooi.

Andere spelers die niet zijn geplaatst maar toch wel een naam hebben op gras zijn Mannarino, Humbert, Sock en Kubler. Waarvan de laatste zelfs tot de laatste zestien op Wimbledon kwam. Kubler stond altijd te boek als groot talent, maar blessures waren voor hem altijd een probleem.

Waar wedden op ATP Newport 2022?

Prijzengeld & speelschema

Het totale prijzengeld van het ATP Newport 2022 is bijna $600.000. De winnaar krijgt ruim $90.000 aan prijzengeld mee naar huis, plus de bijbehorende 250 punten voor de wereldranglijst. Het speelschema bestaat uit 28 spelers, de top vier van de plaatsingslijst heeft een bye in de eerste ronde.

Als we kijken naar het speelschema dan is de bovenste helft het zwaarst bezette gedeelde met Auger-Aliassime, Bublik, Murray en Duckworth als geplaatste spelers. In dat gedeelte zien we ook Kubler, Sock en Mannarino.

Van Rijthoven zit aan de onderkant van het schema en speelt in de eerste ronde tegen een spelers uit de kwalificatietoernooi. Het valt op dat er in totaal drie spelers uit het kwalificatietoernooi in het onderste gedeelte zitten. Daarnaast zijn geplaatste spelers Bonzi (5) en Vesely (7) niet meteen gevaarlijke namen op gras.

Favorieten ATP Newport 2022

Elke bookmaker heeft Auger-Aliassime als favoriet staan met een odd rond de 4.00-4.50. Voor ons is hij echter niet meteen de favoriet om op hem te gokken voor dit toernooi. Hij krijgt deze status vanwege zijn plaats op de wereldranglijst maar op gras viel het dit seizoen toch tegen. Hij verloor van Van Rijthoven in ’s Hertogenbosch, Hurkacz in Halle en in de eerste ronde op Wimbledon van Cressy.

Isner speelde Wimbledon als enige grastoernooi tot nu toe en verloor in de derde ronde van Sinner. Hij won het toernooi van Newport al vier keer (2011, 2012, 2017 en 2019). Isner zit in het onderste gedeelte van het schema. Hij hoeft zich eigenlijk alleen maar zorgen te maken om Humbert (mogelijk tweede ronde) en Cressy of Van Rijthoven (mogelijk halve finale). Hij mag dan misschien wat op leeftijd zijn met zijn 37 jaar, maar zijn service heeft hij natuurlijk altijd nog.

Wij zouden niet wedden op Auger-Aliassime omdat het gedeelte waar hij in zit vol zit met gevaarlijke grasspelers. Daarnaast geeft zijn spel de laatste maanden weinig zekerheid. Isner is meervoudig winnaar, zal in zijn thuisland willen presteren, en zit bovendien in het makkelijkste gedeelte van het schema.

Op dit moment heeft Bet365 een odd van 7.00 om te gokken op Isner voor toernooiwinst. Wat ons betreft een prima odd om mee te pakken. Let op, als de wedstrijden bezig zijn gaat deze markt offline en komt terug als alle wedstrijden van die dag zijn afgewerkt.

Gokken op eerste ronde partijen ATP Newport 2022

Niet alle wedstrijden uit het kwalificatietoernooi zijn gespeeld waardoor we niet de complete lijst van eerste rondewedstrijden beschikbaar hebben. Daarnaast heeft de top vier van de plaatsingslijst een bye, waardoor er vier eerste ronde partijen minder zijn. Toch zijn er in onze ogen twee wedstrijden de moeite waard om op te gokken.

Adrian Mannarino vs Max Purcell

Als we kijken naar de eerste ronde partijen dan zien we dat Mannarino, net als op Wimbledon, is gekoppeld aan Purcell. Op Wimbledon won Purcell de eerste twee sets om vervolgens in vijf sets ten onder te gaan. Maar dat zou voor dit toernooi wel genoeg zijn om te winnen, aangezien alle wedstrijden over twee gewonnen sets gaan. De odds voor Purcell is met 3,40 bij Jacks aan de hoge kant.

Mannarino heeft de ervaring om wedstrijden als deze alsnog uit het vuur te slepen. Maar de wij denken dan het zeker de moeite loont om te gokken op Purcell in combinatie met de games handicap +3,5 voor een odd van 1,84 (BetCity).

Jiri Vesely vs Feliciano Lopez

Lopez is inmiddels 40 jaar oud en loopt wat tennis betreft toch wel op zijn laatste benen. Hij heeft dit jaar nog geen enkele wedstrijd op ATP niveau gewonnen en staat inmiddels op plek 252 van de wereldranglijst. Het enige wat Lopez nog wel heeft is dat hij linkshandig is, maar laat hij nou net tegen een andere linkshandige speler moeten in de eerste ronde.

De odd voor Vesely om als winnaar uit de bus te komen is met 1.25 te laag om op te wedden. Maar in onze ogen moet hij de wedstrijd in twee sets afmaken. We zouden dan ook eerder wedden op een 2-0 setwinst voor Vesely tegen een odd van 1.82 (BetCity).