ATP Montreal 2022 voorbeschouwing

Home Nieuws ATP Montreal 2022 voorbeschouwing

Op weg naar het vierde en laatste grand slam van het jaar staan er eerst nog twee ATP 1000 Masters toernooien te wachten. ATP Montreal 2022 is als eerste aan de beurt waarna Cincinnati de volgde is. Het is voor iedereen weer eens een serieus groot toernooi na Wimbledon. Medvedev is als eerste nummer één van de wereld ook eerste reekshoofd, lukt het hem zijn titel te verdedigen? Wij geven een voorbeschouwing en tips om te gokken op ATP Montreal 2022.

Deelnemersveld

We zien een aantal namen voor de eerste keer na Wimbledon pas weer in actie komen tijdens het National Bank Open Presented by Rogers. De grootste namen die ontbreken zijn Nadal en Djokovic. Medvedev kwam al wel in actie en won vorige week in Los Cabos. Hij mocht natuurlijk niet aan Wimbledon deelnemen omdat hij een Rus is.

Djokovic stond heel lang op de deelnemerslijst maar in Canada laat nog altijd geen ongevaccineerden toe in het land. Het is algemeen bekend dat Djokovic zich niet heeft laten vaccineren en daarom mag hij uiteindelijk niet deelnemen aan dit toernooi.

Afgelopen week waren er twee toernooien op de Tour in Washington en Los Cabos. Alle toppers die aanwezig waren op deze toernooien zijn deze week actief in Montreal. Het deelnemersveld bestaat niet uit de gebruikelijke 48 maar 56 spelers. Alleen de top acht heeft dus een bye in de eerste ronde.

Wat krijgt de winnaar van ATP 1000 Masters Montreal 2022?

De ATP 1000 Masters toernooien hebben het meeste prijzengeld van alle toernooien op de ATP Tour. Het prijzengeld van ATP Montreal 2022 is in vergelijking met vorig jaar verdubbeld. Waar het toernooi in 2021 nog een prijzenpot had van ruim $2,8 miljoen is dat voor dit jaar bijna $6 miljoen. Dat heeft natuurlijk alles te maken dat het toernooi in 2021 onder Covid restricties werd gehouden.

Bij deelname aan het hoofdtoernooi ben je als speler zeker van 10 ATP punten en bijna $25.000. De geplaatste spelers komen pas in de tweede ronde in actie en zij hebben altijd 45 ATP punten en ruim $42.000 in de pocket.

Het prijzengeld en de punten worden daarna bijna per ronde het dubbele want de derde ronde geeft bijna $80.000 (90 ATP punten) en een kwartfinale net geen $150.000 (180 ATP punten). De halve finalist krijgt naast 360 ATP punten bijna $275.000 en bij het halen van de finale krijg je 600 ATP punten en net geen $500.000. De winnaar mag 1000 ATP punten bijschrijven en krijgt een cheque ter waarde van ruim $910.000.

Beste bookmakers om te online gokken op tennis

Het speelschema

De geplaatste spelers hebben dus allemaal een bye in de eerste ronde. Dit zijn Medvedev (1), Alcaraz (2), Tsitsipas (3), Ruud (4), Rublev (5), Auger-Aliassime (6), Sinner (7) en Hurkacz (8).

In de bovenste helft van het schema valt op dat Kyrgios, de winnaar vorige week in Washington, zomaar in de tweede ronde al tegen Medvedev komt te staan. Het is alleen de vraag hoe fit hij nog is. Want na zijn finaleplaats op Wimbledon kwam hij ook niet in actie in Atlanta omdat hij niet fit was na twee weken tennis.

De onderkant van het speelschema ziet er heel open uit met spelers als Rublev, Sinner en Alcaraz. Er is daar niet echt een uitgesproken favoriet om tot de finale door te dringen. Voor Sinner en Alcaraz is het ook pas de eerste keer dat ze op hardcourt spelen na de finale van Umag.

ATP Montreal 2022

Wie is de favoriet om ATP Montreal 2022 te winnen?

Bij de bookmakers is Medvedev de favoriet met een odd van rond de 3.75 om dit toernooi te winnen. Zonder Nadal en Djokovic, is hij ook wel de uitgesproken favoriet. Tijdens de finale van Los Cabos liep Medvedev een handblessure op toen hij bij een 5-4 voorsprong de eerste set niet kon uitserveren. Het was een tijd geleden dat hij zijn emoties liet gaan op de baan, maar zorgde hij dus zelf voor eigen blessure.

Uiteindelijk wist hij de set alsnog te winnen en de tweede set met 6-0 naar zich toe te trekken. Hij is ook de titelverdediger maar in de tweede ronde, zijn eerste wedstrijd, wacht dus mogelijk Kyrgios. Dat is in onze ogen de meest lastige tegenstander die hij kan treffen op weg naar de finale. Maar hij heeft als geplaatste spelers wel een extra dag rust, omdat hij een bye heeft in de eerste ronde.

Medvedev is voor ons dus ook de favoriet om het toernooi te winnen. We zetten bij bookmaker Bet365 in tegen een odd van 3.75

Gokken op eerste ronde partijen ATP Montreal 2022

We hebben extra lang gewacht met deze voorbeschouwing zodat alle wedstrijden uit het kwalificatietoernooi zouden zijn gespeeld. En daarmee ook een compleet aantal wedstrijden zouden krijgen. We hebben vorige week in Washington gezien dat er nog altijd last minute afmeldingen kunnen komen, gezien de belangrijke weken die er komen. Toch hebben we een eerste ronde partij gevonden waarvan wij denken dat deze de moeite waard is om op te gokken.

Denis Shapovalov vs Alex De Minaur

Een eerste ronde wedstrijd die ongetwijfeld op het center Court zal worden gespeeld. Een thuis favoriet tegenover een speler die in vorm is. Shapovalov kwam sinds Wimbledon weer eens voor het eerst in actie in Washington. Maar na een tegenvallend Wimbledon zette hij de matige reeks door en verloor meteen zijn eerste partij. 

De Minaur won het toernooi van Atlanta maar kwam in Washington niet verder dan de eerste ronde. Eigenlijk zou hij helemaal niet mee kunnen doen aan Washington, maar de eigenaar van dat toernooi stelde een privé vliegtuig van hem ter beschikking. Maar de vermoeidheid zal ongetwijfeld een rol hebben gespeeld. 

We verwachten dat hij nu uitgerust aan de start van dit toernooi zal verschijnen. In de head to head is het 2-0 voor De Minaur waarvan er eentje op hardcourt was. Bookmaker BetCity geeft een odd van 1.71 voor een overwinning van De Minaur.