ATP Kitzbühel 2022 voorbeschouwing

Home Nieuws ATP Kitzbühel 2022 voorbeschouwing

De laatste week van het gravelseizoen in Europa staat op het punt van beginnen met onder andere het ATP Kitzbühel 2022 toernooi. Een toernooi dat traditioneel na het toernooi van Gstaad wordt gespeeld en de gravelspecialisten de laatste kans geven op gravel. We zien dan ook veel spelers terug die vorige week in Gstaad actief waren. Tevens voor ons de laatste week om te kunnen gokken op graveltennis. Casper Ruud won vorig jaar de titel maar zegde op het laatste moment af voor dit toernooi. Wie wordt zijn opvolger?

Deelnemersveld ATP Kitzbühel 2022

Het Generali Open is de officiële naam van het ATP Kitzbühel 2022 toernooi en is een ATP 250 toernooi. Er zijn in totaal 28 spelers actief waarvan de eerste vier geplaatste spelers een bye hebben in de eerste ronde.

Ruud stond dus oorspronkelijk als eerste geplaatst maar heeft zich op het laatste moment afgemeld met een schouderblessure. Berrettini (2), die de finale van Ruud verloor in Gstaad, heeft zich ook afgemeld met als reden vermoeidheid. Ramos-Vinolas (5) neemt nu de plaats van Ruud over en heeft daardoor een bye in de eerste ronde.

Griekspoor heeft geluk en neemt nu de plaats van Berrettini over en heeft dus een bye in de eerste ronde. Bautista-Agut (3) en Karatsev (4) komen ook pas tijdens de tweede ronde in actie. Karatsev was vorige week actief in Hamburg en haalde daar de kwartfinale.

Overige geplaatste spelers zijn Martinez (7), Sousa (8), Sonego (9) en Gasquet (10). Deze komen dus wel in actie in de eerste ronde. Naast de geplaatste spelers zien we opnieuw Thiem in actie komen. Hij speelt in eigen land en haalde vorige week de halve finale in Gstaad. Er zit dus wel degelijk progressie in zijn resultaten en spel. Opvallende namen die het vorige week goed deden in Gstaad waren Varillas en Jarry. Beide spelers kwamen vanuit het kwalificatietoernooi en wisten de kwartfinale te bereiken.

Beste bookmakers om te online gokken op tennis

Prijzengeld & speelschema

De prijzenpot van ATP Kitzbühel 2022 ruim €530.000 en de winnaar krijgt ruim €80.000 mee naar huis. Opnieuw een goed betaald ATP 250 toernooi in de Alpen na de ook al hogere prijzenpot vorige week in Zwitserland.

Ruud valt dus weg in de bovenste deel van het speelschema en dat biedt kansen voor Ramos-Vinolas en Bautista-Agut. Maar als we naar de huidige vorm van Bautista-Agut kijken dan verwachten we niet dat hij nu ineens goed zal gaan spelen. Hij verloor zowel in Bastad als Gstaad meteen in zijn eerste wedstrijd. Ramos-Vinolas profiteert van de afmelding van Ruud en heeft nu zelfs een bye in de eerste ronde. Daardoor is hij in onze ogen nu de favoriet in de bovenste helft.

Aan de onderkant van het schema lijkt na het wegvallen van Berrettini de weg voor Thiem open naar minimaal een kwartfinale. Karatsev lijkt te wachten in de halve finale. Al mag je de getalenteerde Sonego niet uitsluiten.

Favorieten ATP Kitzbühel 2022

In de finale van Gstaad zagen we het Ruud opnemen tegen Berrettini. Deze finale zit er voor dit toernooi niet in na de afmelding van zowel Ruud als Berrettini. Het was ook de vraag hoe fit Berrettini uit het toernooi van Gstaad zou komen gekomen. In de finale leek de tank leeg bij Berrettini en greep hij ook even naar zijn schouder.

Normaal gesproken zouden we opnieuw voor Ruud hebben gekozen. Hij pakte namelijk vorig jaar ook al de dubbel in Zwitserland en Oostenrijk. De bookmakers geven Thiem als favoriet. Er zit absoluut progressie in zijn spel, maar vijf wedstrijden op rij winnen lijkt ons nog wel wat veel gevraagd. Daarnaast zal hij toch wel wat druk voelen van het thuispubliek, wat mentaal geen voordeel is voor Thiem.

Bautista-Agut is als tweede favoriet voor dit toernooi aangemerkt, maar gezien zijn huidige vorm snappen we eigenlijk niet waarom. Natuurlijk kan alles meteen op zijn plaats vallen voor een speler zoals hij, maar we zien het eigenlijk niet gebeuren. Ramos-Vinolas is als derde favoriet aangegeven en gezien zijn vorm en bye in de eerste ronde hadden we hem hoger op de lijst verwacht. Daar zit wat ons betreft toch wel wat value. We gokken dat hij het toernooi zal winnen tegen een odd van 8.50 bij bookmaker Bet365.

Gokken op eerste ronde partijen

Alle kwalificatiewedstrijden zijn inmiddels afgewerkt maar desondanks zijn er nog weinig odds voor de eerste ronde partijen beschikbaar. Dit heeft te maken met de afmeldingen van Ruud en Berrettini waardoor het schema twee keer helemaal door de war is gegooid. Maar er is een eerste ronde partij die in onze ogen de moeite is om op te gokken tijdens ATP Kitzbühel 2022.

Juan Pablo Varillas vs Carlos Taberner

Beide spelers kwamen vorige week in actie in Zwitserland. Varillas wist zich via het kwalificatietoernooi te plaatsen voor het hoofdtoernooi. In de eerste ronde versloeg hij de toch wel wisselvallige Sonego. Daarna versloeg hij Bautista-Agut met 7-6, 7-5 in een wedstrijd die meerdere malen stil kwam te liggen vanwege het slechte weer. Uiteindelijk was Thiem een maat te groot in de kwartfinale.

De Spanjaard Taberner was vorige week de laagst geplaatste speler op de wereldranglijst die automatisch was toegelaten tot het hoofdtoernooi in Gstaad. Martinez won eenvoudig van hem in de eerste ronde. Hij heeft een ontzettend wisselvallig jaar en een plek in de top 100 lijkt er maar niet in te zitten voor hem. 

In de head to head staat Taberner met 2-0 voor, maar daarbij zat een toernooi uit 2018 en een opgave. Beide toernooien waren op Challenger niveau. Op dit moment heeft Varillas het momentum, vorm en vertrouwen. Iets wat bij Taberner ontbreekt. Online bookmaker Bet365 geeft een odd van 1.90 voor een zege van Varillas met 2-0 in sets, en daar gokken we dan ook op.