ATP Hamburg 2022 voorbeschouwing

Home Nieuws ATP Hamburg 2022 voorbeschouwing

Het laatste ATP 500 toernooi op gravel voor dit seizoen. Daarna zal er louter nog op hardcourt en indoorbanen worden gespeeld. Voor de echte gravelbijters de laatste kans om veel punten te scoren voor de wereldranglijst. Het wordt een warme week, wie kan de hitte aan en pakt de titel bij het Rothenbaum Tennis Center? We geven je een voorbeschouwing en aantal tips om te gokken op ATP Hamburg 2022.

Deelnemersveld ATP Hamburg 2022

De officiële naam van dit toernooi is het Hamburg European Open. Er zijn twee spelers uit de top tien aanwezig in de vorm van Alcaraz (6) en Rublev (8). We zien een sterk deelnemersveld en dat komt natuurlijk omdat het een ATP 500 toernooi is. 

Er zijn acht geplaatste spelers en Rune is als laatste geplaatst op dit toernooi. Hij is op dit moment de nummer 28 van de wereld en dat geeft aan dat het een sterk deelnemersveld is. De Nederlander Van de Zandschulp is als vijfde geplaatst tijdens dit toernooi. Griekspoor is ongeplaatst, maar mag door zijn huidige ranking wel automatisch deelnemen aan het hoofdtoernooi.

Het deelnemersveld is een combinatie van spelers die vorige week actief waren in Bastad en die na Wimbledon voor het eerst pas weer in actie komen. Uitzondering is de Kazach Bublik, hij speelde afgelopen week in Newport en moet dus weer de oversteek maken naar Europa.

Waar wedden op ATP Hamburg 2022

Prijzengeld & speelschema

Het totale prijzengeld voor dit toernooi is bijna €1,8 miljoen en de winnaar mag ruim €330.000 aan prijzengeld bijschrijven. Het is een aantrekkelijk toernooi om aan deel te nemen met al bijna €14.000 aan prijzengeld in de eerste ronde. Voor spelers uit het kwalificatietoernooi en spelers met een wildcard is dit behoorlijk wat geld.

In de bovenste helft van het schema zien we de geplaatste spelers Alcaraz (1), Carreno-Busta (4), Khachanov (7) en Rune (8). Dat zijn niet de meest moeilijke geplaatste spelers voor iemand als Alcaraz.

Er zitten twee spelers (Bedene en Coric) in die door middel van een protected ranking status deelnemen aan het toernooi. Daarnaast zijn er twee Duitse wildcard spelers en een kwalificatiespeler aan de bovenkant van het schema te vinden. Griekspoor zit ook in de bovenste helft en mag het in de eerste ronde opnemen tegen de getalenteerde Deen Rune.

In het onderste gedeelte zijn Rublev (2), Schwartzman (3), Van de Zandschulp (5) en Basilashvili (6) de geplaatste spelers. Twee qualifiers en nog een Duitse wildcard speler vullen het onderste deel op. Outsiders onderin het schema zijn Cerundolo en Davidovich Fokina.

Favorieten ATP Hamburg 2022

Met Carreno-Busta, Rublev en Basilashvili heeft het toernooi spelers op de deelnemerslijst staan dit de afgelopen vier jaar het ATP 500 toernooi hebben gewonnen. Nu moeten we wel toegeven dat het huidige deelnemersveld sterker is dan de afgelopen jaren.

Alcaraz is als eerste geplaatst en de grote favoriet om het toernooi te winnen volgens de bookmakers en een odd van 1,70 Hij heeft het geluk dat hij de eerste ronde gekoppeld is aan een Duitse wildcard speler. Daardoor kan hij mooi in het toernooi groeien. Toch is het opletten met spelers als Baez, Krajinovic en Khachanov in zijn gedeelte. Maar een odd van 1.70 voor een speler die het afgelopen jaar toch ook wel onnodige nederlagen opliep is deze odd veel te laag.

Van de Zandschulp heeft een lastige eerste ronde tegen Davdivovich Fokina. Als hij die wedstrijd doorkomt ligt er een relatief makkelijke tweede ronde in het verschiet. Hij heeft alle slagen in huis om het toernooi te winnen, maar een echte favoriet is hij niet.

Zowel Rublev als Schwartzman hadden een wisselende week in Bastad met goede zeges en vreemde nederlagen. Basilashvili heeft het altijd naar zijn zin in Hamburg en wist het toernooi al twee keer te winnen. Hij zou zomaar vanuit het onderste gedeelte de finale kunnen halen. Met een odd van 51.00 bij bookmaker Bet365 is het zeker de moeite waard om een gokje te wagen.

Gokken op eerste ronde partijen

Aangezien het hier een vol deelnemersveld betreft met 32 spelers komen alle geplaatste spelers al tijdens de eerste ronde in actie. De plaatsen van de spelers die uit het kwalificatietoernooi komen zijn nog niet gevuld, omdat deze nog niet zijn afgewerkt. Toch hebben een wedstrijd gevonden waarbij het ons de moeite waard lijkt om op te gokken.

Laslo Djere vs Borna Coric

Djere is de nummer 53 van wereld terwijl Coric is afgezakt naar 189. Dat laatste komt door blessures en daarom mag hij met een protected ranking deelnemen aan dit toernooi. De vraag is altijd of zo’n speler er klaar voor is om weer op zo’n hoog niveau te spelen. De toernooien die hij tot nu toe heeft gespeeld op het hoogste niveau waren niet meteen een succes.

Djere speelde afgelopen week in Bastad waar hij in de kwartfinale verloor van Rublev. Dat is geen schande en is uiteindelijk ook gewoon zijn niveau. Hij heeft meer wedstrijdritme en vertrouwen in vergelijking met Coric. Daarnaast is het onderlinge resultaat 2-0 in het voordeel van Djere en won hij dit jaar al van hem op gravel in Rome. Djere krijgt een odd van 1.61 bij bookmaker Bet365 en dat vinden we de moeite waard om op te gokken.