$75 Miljoen, de grootste uitbetaling ooit!

Home Nieuws $75 Miljoen, de grootste uitbetaling ooit!

Bookmakers in de Verenigde Staten noemen het de grootste uitbetaling ooit als het gaat om sportwedden. Ongeveer $75 miljoen moet de grootste uitbetaling ooit zijn nadat de Houston Astros de World Series wist te winnen. De ploeg uit Texas wist de Philadelphia Phillies met 4-1 te verslaan. Wie heeft er dan zoveel geld gewonnen is de vraag? Het is een bekende bij alle bookmakers uit de VS want hij zet altijd grote bedragen in tijdens het gokken op sport. Zijn naam is ‘Matrass Mack’.

Online gokken op sport doe je bij deze bookmakers!

Hoe begon het verhaal $75 Miljoen, de grootste uitbetaling ooit!?

Het begon in Mei van dit jaar toen Matrass Mack met zijn auto net de grens van zijn thuis staat Texas passeerde om in Louisiana te gaan gokken. In Texas is het gokken op sport en sportweddenschappen in het algemeen nog verboden. Je moet dus naar een andere staat toe als je een weddenschap wil plaatsen. Louisiana is een staat waar wedden op sport wel legaal is.

Hij plaatste een weddenschap van $3 miljoen dat de Houston Astros de World Series van dit jaar zouden winnen tegen een odd van 10. Dat ging online via de mobiele app op zijn telefoon bij online bookmaker Caesars. De weddenschap werd geaccepteerd omdat Matrass Mack een reguliere speler is bij deze bookmaker.

De $3 miljoen inzet was zijn grootste weddenschap op de Houston Astros maar niet de enige met zeven cijfers. Daarna zette hij bij verschillende bookmakers een aantal weddenschappen van in totaal $7 miljoen. De Outright odd voor de Houston Astros was op dat moment al gedaald naar 7.50.

Uiteindelijk wonnen de Houston Astros afgelopen weekend wedstrijd zes van de World Series en wisten daardoor de series te winnen met 4-2 in wedstrijden. Daarmee won het drie wedstrijden op rij, want in Philadelphia stond Houston nog met 1-2 in wedstrijden achter. Heeft Matrass Mack dan gewoon heel veel geluk gehad en was er paniek toen Houston achter stond?

Matrass Mack auto
Matrass Mack moet een stukje rijden om via zijn mobiel te kunnen gokken op sport.

Wat is de reden voor dit soort grote weddenschappen?

Het klopt dat Matrass Mack, zijn echte naam is overigens Jim McIngvale, uit Texas komt en fan is van de Astros. Maar waarom zou je als fan zoveel geld riskeren en steeds maar weer geld bijzetten gedurende het seizoen? Je hebt immers al een odd van 10 te pakken, die van 7.50 was de value toch al uit?

Dat klopt, maar achter al deze weddenschappen zit een business model. Matrass Mack is niet voor niets zijn bijnaam want hij is eigenaar van een meubelketen genaamd Gallery Furniture. Dit jaar gaf hij zijn klanten een speciale promotie. Koop voor minimaal $3.000 aan meubels, en je krijgt je geld terug als de Houston Astros de World Series winnen.

Met deze promoties krijgt hij in de Verenigde Staten heel veel media aandacht, wat pure reclame is. Dit was namelijk niet zijn eerste actie. Hij heeft het al meerdere malen gedaan, ook tijdens Super Bowls en College Basketbal. En nu krijgt hij opnieuw veel aandacht met koppen in de kranten als $75 Miljoen, de grootste uitbetaling ooit!

De klanten, vaak ook Astros fans, maken gebruik van deze actie op het moment dat ze toch al nieuwe meubels aan willen schaffen. De klanten die gebruik hebben gemaakt van deze promotie krijgen nu allemaal hun geld terug, maar mogen de meubels natuurlijk houden. Waar dat geld vandaan komt? Juist, de bookmakers betalen dit indirect terug aan de klanten.

Waarom accepteren bookmakers dit soort grote weddenschappen?

Je kunt je afvragen waarom bookmakers het risico nemen om dit soort grote weddenschappen te accepteren. Bookmakers proberen het risico altijd af te dekken door het geld op een bepaalde markt zoveel mogelijk over de verschillende teams te spreiden. Daardoor wordt de uitkering van winnende spelers eigenlijk gedaan door spelers die op een ander team gegokt hebben.

Maar met bedragen over de $1 miljoen, lukt het bookmakers niet om zoveel geld op de markt te krijgen dat een eventuele uitbetaling kan worden afgedekt. Maar bookmakers weten dit en gebruiken de weddenschappen van Matrass Mack als promotiemateriaal. Ze komen met verhoogde odds voor andere teams en spelen in op spelers die geen fan zijn van de Houston Astros, zodat ze tegen Houston gaan inzetten.

Zo accepteerde de Britse bookmaker BetFred een weddenschap van Matrass Mack van $1 miljoen tegen een odd van 5.00. Het was de grootste geaccepteerde weddenschap ooit van BetFred in de geschiedenis van het bedrijf.

De eigenaar van BetFred, Fred Done, feliciteerde Matrass Mack persoonlijk in een videoboodschap. Hij benadrukte zijn lef voor de weddenschap en dat hij hem ging uitbetalen. De $5 miljoen uitbetaling van BetFred aan Matrass Mack was de grootste ooit van de bookmaker die al meer dan 50 jaar bestaat.

Matrass Mack cash
Niet alleen gokken via zijn mobiel, Matrass Mack zet ook cash geld in.

Komen we dit soort promoties ook in Nederland tegen?

Op dit moment zien we geen gelijksoortige acties op de Nederlandse markt. We verwachten niet de online bookmakers met een Nederlandse vergunning weddenschappen aanvaarden van boven €1 miljoen. Laat staan eentje van €3 miljoen! De kans dat in Nederland soortgelijke krantenkoppen zien als $75 Miljoen, de grootste uitbetaling ooit! is dan ook heel klein.

Maar in de toekomst valt het niet uit te sluiten dat Nederlandse bedrijven een soortgelijke actie houden. Het is natuurlijk ontzettend slim om het risico die de promotie met zich mee brengt, namelijk klanten het aankoopbedrag teruggeven, af te dekken door middel van een weddenschap.

Geef als WK voetbal 2022 promotie dat consumenten het aankoopbedrag van een nieuwe TV terugkrijgen op het moment dat het Nederlands elftal wereldkampioen wordt. Op dit moment krijg je voor Nederland een odd van ongeveer 14.00. Als iemand dan een TV koopt van €5.000 dan dek je dat bedrag af door €358 in te zetten op het Oranje.

Maak daar €375 van en bij winst van Oranje krijg je in totaal €5.250 van de bookmaker uitgekeerd. Je moet de klant het aankoopbedrag van €5.000 teruggeven maar je hebt nog altijd een winst van €250. Wint Oranje het WK niet, dan verlies je natuurlijk de weddenschap, maar heb je wel de gebruikelijke 10% winstmarge op de TV van €5.000. Waardoor je nog altijd €500 minus €375 = €125 euro winst hebt. Daarbij komt dat je veel meer TV’s zal verkopen en je krijgt natuurlijk gratis publiciteit van de actie in de media. En mocht Oranje het WK winnen, een hoop tevreden klanten!